Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови фракції «Слуга Народу», членкиня парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

«З ініціативою ухвалення відповідного законопроєкту виступила наша патріотично налаштована молодь, яка брала дуже активну участь у підготовці цього документа, об’єднала народних депутатів, різних експертів, представників органів влади. Робота над законопроєктом тривала більш як півтора року. Також до процесу долучилися національні студентські організації 9 європейських країн. Зокрема, Європейський союз студентів (ESU), який об’єднує понад 20 мільйонів студентів у Європі, вперше у своїй історії ухвалив резолюцію на підтримку цього законопроєкту», — зазначила парламентарій.

Вона нагадала, що в Україні вже десять років не оновлювалися норми закону про вищу освіту, які регулюють питання студентського самоврядування і прав здобувачів вищої освіти.

«Молодь повинна мати ширші можливості участі в управлінні університетами. Думка студентів має бути врахована, а їхній голос має бути чутно. У цей непростий час повномасштабного вторгнення наша молодь повинна відчувати, що держава думає і дбає про неї, дає студентам більше можливостей для самореалізації», — підсумувала народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.