«Ця нагорода є визнанням ролі України, її громадян, захисників і захисниць, наших інституцій у захисті цінностей миру і демократії, ціннісних орієнтирів, на яких побудована Європа», — наголосив Руслан Стефанчук.

Водночас він зауважив, що, безумовно, ця нагорода є також визнанням відданості Українського Парламенту реформуванню заради зміцнення відкритої парламентської демократії у нашій країні.

Від імені всього депутатського корпусу Верховної Ради України Спікер Парламенту України подякував Фонду Жана Моне за цю високу відзнаку.

Руслан Стефанчук запевнив, що Верховна Рада України продовжить шлях імплементації європейських стандартів парламентаризму, змін та реформ задля того, аби Україна повернулася до свого європейського дому.

«За більш ніж 70 років Європейський Союз пройшов ряд трансформацій. І зараз перебуває на етапі нового, дуже якісного оновлення», — зауважив під час свого виступу з нагоди вручення нагороди Руслан Стефанчук, висловивши сподівання, що таке оновлення Євросоюзу зможуть надати нові члени, зокрема, й Україна.

Водночас він наголосив, що шлях України до Європейського Союзу прописаний у Конституції України та, попри війну, Україна не відвернулася від своєї мети, а навпаки — робить усе можливе, аби наблизитися до стандартів, принципів і цінностей, які об’єднують Європу.

Насамкінець Руслан Стефанчук висловив вдячність європейським лідерам та інституціям за всі політичні рішення й підтримку України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.