За результатами зустрічі у Берліні з старшим радником головного операційного директора по Україні від DFC Джоном Мореном народна депутатка України — член Комітету з питань економічного розвитку Галина Янченко повідомила, що до кінця року в Україні буде запущено постійний офіс Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) (International Development Finance Corporation) — агенції Міністерства фінансів США, яка відповідає за напрямок страхування військових ризиків.

«Такі чудові новини про запуск українського офісу DFC ми обговорили на полях одного з заходів у Берліні. Найближчим часом проєктів, покритих військовою страховкою, стане набагато більше, але поки що не можу розкривати деталі. Обговорили з Джоном страхування приватних компаній, які запускають енергетичні проекти в Україні», — повідомила парламентарка.

Вона нагадала, що колись робота DFC в Україні здавалася неможливою. На початку 2022 року співпраця України та міжнародних компаній по типу DFC особливо здавалася фантастикою.

«Сьогодні ситуація кардинально змінилась, і у 2023 році, завдяки титанічним дипломатичним зусиллям та міжнародним організаціям DFC та MIGA, запрацювала система страхування від військових ризиків. Перші 7 проєктів українських бізнесів вже отримали страхування від військових ризиків від цих американських агенцій. Неможливе стає можливим, тільки коли ти сміливий і наполегливий», — підкреслила Галина Янченко.

Для довідки: Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є урядовою установою фінансування розвитку Сполучених Штатів. DFC співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.