Ці законопроєкти розширюють перелік осіб, що зможуть бути призначені в Наглядові ради Національного антидопінгового центру і Національної лабораторії антидопінгового контролю.

Про це розповіла народна депутатка, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики парламентського Комітету з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

«Це законопроєкти, які стосуються підтримки спортивної сфери. Ухвалені документи розширюють перелік осіб, які зможуть входити до Наглядових рад Національного антидопінгового центру, а також Національної лабораторії антидопінгового контролю. Зокрема, це можуть бути люди з великим досвідом у спорті, наприклад, почесні керівники федерацій. Важливо, щоб саме в наглядових радах були представлені професіонали зі спортивної сфери», — наголосила політикиня.

Вона додала, що чинне законодавство не дає можливості досвідченим фахівцям сфери фізичної культури і спорту входити до складу Наглядових рад відповідних установ.

Водночас для уникнення можливих зловживань зберігається норма, що до складу Наглядових рад Національного антидопінгового центру і Національної лабораторії антидопінгового контролю не можуть входити особи, які мають реальний або потенційний конфлікт інтересів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.