Прийняття Верховною Радою законопроєктів №№ 6569-д і 6570-д — це важливий крок до створення в Україні Військової поліції, що дозволить забезпечувати дотримання правопорядку в ЗСУ.
Про це розповів народний депутат, Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

«Один законопроєкт основний, який регламентує інституціональні питання створення військової поліції. Другий — це сателітний закон, який вносить зміни до процесуальних кодексів, щоб Військова поліція могла працювати. Ідеться про перший крок на етапі створення військової юстиції в Україні. Створення Військової поліції зміцнить нашу державу, надасть можливість ефективно працювати в напрямку забезпечення правопорядку в Збройних Силах України», — зазначив парламентарій.

Він наголосив, що законопроєктом передбачено поширення повноважень Військової поліції лише на військовослужбовців та резервістів під час проходження зборів.

«Цей законопроєкт підтримує Міністерство оборони України, Генеральний штаб. Досить довго працювала робоча група на базі нашого Комітету, і в залі проголосовано саме доопрацьований комітетський варіант», — підсумував народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.