Верховною Радою України 19 червня 2024 року за результатами розгляду в першому читанні прийнято за основу проєкт Закону України про внесення змін до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо організації роботи судів (реєстр. № 11283), поданий народним депутатом України Масловим Д. В. та іншими.

Метою законопроєкту є врегулювання деяких питань організації роботи судів та створення належних умов для функціонування судів, гарантованих Конституцією України. Для досягнення цієї мети запропоновано внести зміни до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», якими передбачити порядок призначення тимчасового виконувача обов’язків керівника апарату суду у разі відсутності у такому суді суддів, які здійснюють правосуддя, а також покладання на нього адміністративних повноважень голови суду в частині представництва такого суду як органу державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.
Комітету Верховної Ради України з питань правової політики доручено доопрацювати зазначений законопроєкт з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.