19 червня 2024 року Комітет з питань аграрної та земельної політики розглянув на своєму засіданні проєкт Закону про Державний аграрний реєстр, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 11063) та проєкт Закону про Державний аграрний реєстр, поданий народними депутатами України Грищенко Т. М. та іншими (реєстр. № 11063-1).

Законопроєктами передбачається удосконалити механізми надання державної підтримки, підтримки за рахунок коштів місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів у сільському господарстві чи іншої допомоги, ведення та адміністрування Державного аграрного реєстру, а також приведення положень, які регулюють функціонування Державного аграрного реєстру, у відповідність до вимог Закону України «Про публічні електронні реєстри».

За результатами розгляду та обговорення Комітет прийняв рішення підтримати редакцію доопрацьованого у Комітеті проєкту Закону про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр», доручити народним депутатам України — членам Комітету, відповідно до частини другої статті 110 Регламенту Верховної Ради України, оформити та в установленому порядку зареєструвати цей проєкт і внести його на розгляд Верховної Ради України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.