Постанова Верховної Ради України

Верховна Рада України постановляє:
1. Провести 5 березня 2014 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «Тарас Шевченко як постать світового значення (до 200-річчя з дня народження)».
2. Запропонувати Кабінету Міністрів України до 5 лютого 2014 року підготувати та подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали щодо тематики парламентських слухань, тиражовані для народних депутатів України, в тому числі інформацію про хід та результати виконання Постанови Верховної Ради України «Про підготовку та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка» від 19 червня 2013 року, Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» № 257/2012 від 11 квітня 2012 року, Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання» № 167-р від 2 березня 2011 року, а також пропозиції до рекомендацій парламентських слухань.
3. Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності забезпечити підготовку і проведення парламентських слухань та внести пропозиції до їх рекомендацій.
4. Враховуючи світове значення постаті Тараса Шевченка та важливість популяризації його творчості за кордоном, запросити для участі в парламентських слуханнях представників громадських організацій закордонних українців.
5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України забезпечити трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.
6. Управлінню комп’ютеризованих систем, Інформаційному управлінню Апарату Верховної Ради України та Дирекції телепрограм Верховної Ради України забезпечити аудіо- та відеотрансляцію парламентських слухань на телеканалі «Рада» та у мережі Інтернет.
7. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування, видання збірника матеріалів парламентських слухань.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ, 24 жовтня 2013 року. № 655-VІІ.