Минув перший тиждень слухань «врадіївської справи» в Апеляційному суді Миколаївської області. Процес триває в закритому режимі нібито з міркувань моралі, щоб не травмувати потерпілу. Сама ж потерпіла, Ірина Крашкова, з самого початку наполягала й тепер не заперечує, щоб справу розглядали відкрито.

Проте судді не лише відмовили журналістам у клопотанні бути присутніми хоча б на допиті свідків, а й офіційно, під підписку, заборонили свідкам спілкуватися з представниками ЗМІ. Дійшло до смішного. Секретар суду для уточнення деталей і процесу судового слідства дала журналістам номер телефону... канцелярії прокуратури області.

Із суддями, звичайно ж, не сперечаються, але в результаті основними «постачальниками» інформації для ЗМІ залишилися адвокати обох сторін — вони жодної підписки про нерозголошення не давали — і сама потерпіла. Навряд від цього Ірині Крашковій стало легше жити. Бліда, утомлена, вона постійно ковтає пігулки, щоб утамувати головний біль. Але поводиться стійко, лише на першому допиті розплакалася.

Початок, закінчення й перерви судових засідань перетворюються в гармидер. Журналісти, стомлені очікуванням під закритими дверима, буквально оточують кільцем адвокатів. Більш активно іде на контакт захисник «головного» підсудного, Дрижака, — Володимир Клименко. Він встиг звинуватити прокурора області в непрофесіоналізмі, пригрозити суду зривом процесу, зробити декілька епатажних, але досить суперечливих заяв. Зокрема, адвокат повідомив: «Працівники прокуратури тиснуть на підсудного Рабиненка, надиктовують йому неправдиві свідчення. Я знаю прізвища осіб, які здійснюють тиск, але інформацію я поки що не можу оприлюднити». Вже за декілька хвилин представник держобвинувачення Наталія Висоцька спростувала слова адвоката. А захисник Рабиненка, Олексій Гончарук, стверджує: на його клієнта тиснуть інші фігуранти справи — офіцери міліції Дрижак і Поліщук.

Доки адвокати відпрацьовують гонорари, судове засідання триває. Допитують свідків. Їх багато — лише з боку обвинувачення понад п’ятдесят. 

Суддівська колегія поїхала на вихідні додому, в Первомайськ, наступне засідання відбудеться у вівторок.