Учора розпочалося слухання «врадіївської справи» в Апеляційному суді Миколаївської області. Відбулося попереднє засідання, завдання якого — не розглядати суть справи, а вирішити основні процесуальні та організаційні питання.
Під час слухань четверо із п’яти адвокатів обвинувачуваної сторони заявили про те, що не вважають за можливе проведення суду «тут і зараз». На їхню думку, справу необхідно повернути до прокуратури, щоб виправити друкарську помилку — не збігається одна цифра в номерах кримінального провадження та обвинувального акта. Крім того, адвокати наполягають на проведенні слухання саме у Врадіївці. Виїзна колегія Першотравневого міськрайонного суду відхилила це клопотання як безпідставне. Згодом Володимир Клименко, захисник підсудного Євгена Дрижака, виступив з іншим клопотанням. Він просив змінити його підопічному запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт. З виступу адвоката випливало, що всі троє підсудних абсолютно чисті перед законом, а зґвалтувати потерпілу міг лише таксист Сергій Рабиненко.
Судовий процес буде відкритий — на цьому наполягала потерпіла Ірина Крашкова. Наступне засідання відбудеться 8 жовтня в Миколаєві, у залі Апеляційного суду.