Завдяки втручанню народного депутата від КПУ Ірини Спіріної (на знімку) попереджено незаконне захоплення землі в центрі Дніпропетровська. На звільненій після незаконного отримання ділянці мають облаштувати дитячий майданчик.
Під час засідання сесії Жовтневої райради Дніпропетровська Ірина Спіріна виступила із заявою про «крадіжку» проїзної частини та ділянки землі площею 200 квадратних метрів на 2-й Горяній вулиці. Вона підкріпила це документами, що доводять незаконність дій новоявленого власника території. За словами народного депутата, таке відчуження стало можливе завдяки бездіяльності дніпропетровських чиновників. Маючи на руках весь пакет документів, в якому є припис прокуратури, органів МВС, вони нічого не зробили для відновлення законності.
На звільненій території депутат запропонувала власним коштом облаштувати дитячий ігровий майданчик. Районна рада одностайно підтримала цю ініціативу. Нині готується відповідне звернення до міськради.
Усе, що належить до питань охорони прав дітей, неблагополучних і прийомних сімей, повинно перебувати під постійним контролем місцевої влади, переконана Ірина Спіріна. Так, під час сесії вона зажадала від правоохоронних органів звіту про те, як організовано контроль над родинами із прийомними дітьми й дитячими будинками сімейного типу. Депутат нагадала про нещодавні події в селі Цибулівці Дніпропетровської області, де чоловік на очах дітей убив дружину й пасербицю.
«Сьогодні потрібно посилити і вдосконалити законодавство про всиновлення, щоб такі трагедії не повторювалися надалі, — підкреслила народний депутат. — Компартія виступить із такою законодавчою ініціативою».
Дніпропетровська область.