У пригороді Миколаєва, селищі Тернівка, народний депутат Микола Жук (на знімку) відкрив уже четвертий ігровий майданчик. Це справжнє маленьке дитяче містечко, яке має ім’я — «У лелеки».
І назва, і саме місце, на якому з’явилась яскрава новобудова, — не випадкові. Колись його облюбували лелеки: біля річки, на великій бетонній опорі, облаштували собі гніздо. Не прилітали птахи вже кілька років, а люди все приходили на це місце, гуляли з дітьми. І ось нарешті пустир кардинально змінився.
Кілька років тому в Миколаєві почала працювати програма із встановлення дитячих майданчиків «Дітям улюбленого міста». Вона об’єднує людей для реалізації спільної мети. Вирівнюють майданчик, засипають його піском, монтують і встановлюють новенькі дитячі гойдалки всі разом жителі мікрорайонів, незалежно від віку.
— Це успішний соціальний проект, — каже Микола Жук. — Адже, як уже засвідчила практика, він здатен не тільки вирішити важливе соціальне завдання, а й об’єднати навколо себе миколаївців різних поколінь.
Миколаїв.