«Кожен із нас своїми руками творить історію країни. Розуміння цієї відповідальності, участі в історичній події має стати додатковим стимулом для того, щоб підписи було зібрано, референдум призначено і волевиявлення народу України здійснилося». На цьому наголосила народний депутат від КПУ Ольга Борита (на знімку) під час зустрічі з мешканцями села Слобідка-Охрімовецька Віньковецького району Хмельницької області, пріоритетним питанням на якій було проведення референдуму щодо вступу України в Митний союз.
«Український експорт до Європейського Союзу — це здебільшого сировина і напівфабрикати. У Митний союз зовсім навпаки — товари з високим ступенем переробки. Це продукція АПК, машинобудування, авіабудування, виробництва двигунів, суднобудування, енергетики», — наголосила обраниця. За її словами, понад 64 відсотки експорту машинобудування припадає на країни СНД. А це робочі місця, зарплата, наповнення бюджету.
«За найскромнішими підрахунками, річний приріст ВВП від вступу України до Митного союзу становитиме понад два відсотки, або 6—9 мільярдів доларів на рік. Зняття митних бар’єрів та обмежень дасть додатково 2—3 мільярди доларів на рік. Відновлення та розширення виробництва, кооперації на перших порах дасть змогу відновити понад 160 тисяч робочих місць, переважно в наукоємних і високотехнологічних галузях. Зерновий ОПЕК (Україна, Росія, Казахстан, Білорусь) зможе впливати на ціни на продовольство у глобальному масштабі. І нарешті одне з головних питань, що впливають на економіку, — ціна на газ. Тут економія становитиме від 3 до 8 мільярдів доларів на рік», — резюмувала О. Борита.
Комуністка також поінформувала жителів села про роботу фракції та відповіла на їхні запитання.
Після завершення зборів народний депутат відвідала місцеву школу. Привітала учнів перших класів та їхніх батьків із наступаючим святом Першого дзвоника. Подарувала їм від імені жіночої організації «За майбутнє дітей України», Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» та Хмельницького обкому КПУ подарунки.