Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина СЕХ (на знімку) звернулася до Кабінету Міністрів із проханням запобігти екологічному лиху в Сокальському районі Львівської області. Для цього депутат просить виділити з державного бюджету 2013 року 10 мільйонів гривень і по 20 мільйонів у наступних роках.

Тривожна інформація до парламентського комітету надійшла від голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука. У районах, де видобували вугілля, активізувалися процеси осідання земної поверхні, почастішали підтоплення грунтовими водами. Під загрозою екологічного лиха після закриття шахт опинилися села Бендюга, Сілець, Межиріччя, Острів, Глухів, Городище та хутір Груд Сокальського району.
Якщо не вжити рішучих заходів, житлові будови зазначених населених пунктів можуть зазнати руйнування. Селяни не один раз били на сполох, але до їхніх прохань так і не дослухалися. Після того, як закриють ще низку шахт, жителі Сокальського району можуть залишитися наодинці зі своїми проблемами.
Львівська область.