Голова профспілки працівників компанії «Донбасаеро» Петро Гармаш вважає, що авіакомпанію штучно довели до банкрутства, створивши борг у 500 мільйонів гривень. Ситуацію прокоментував на прес-конференції в Донецьку голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат України ІV—VІ скликань Михайло Волинець: «На прикладі «Донбасаеро» показано, як здійснювалась афера із доведення підприємства до банкрутства. Зараз держава через Кабінет Міністрів, Міністерство соціальної політики, інспекцію із праці повинна провести розслідування, викрити всі факти і порушення. І в підсумку вчинити так, як і з «Аеросвітом», коли суд визнав банкрутство необґрунтованим і скасував його».
Загальна сума невиплаченої працівникам зарплати перевищила 15 мільйонів гривень. Колектив вимагає скасувати накази про звільнення співробітників, притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які довели авіаперевізника до банкрутства, і звернутися до обласної ради із пропозицією про повернення компанії до комунальної власності.
«Донбасаеро» без вихідної допомоги звільнила 724 працівники — ось черговий приклад «ефективності» приватного власника. А влада лише імітує захист інтересів трудового колективу», — зазначив народний депутат України (КПУ) Володимир Бідьовка. Він висловив припущення, що «з «Донбасаеро» вочевидь хочуть проробити ту само аферу, що і з «Аеросвітом». Авіакомпанія взяла у «ПриватБанку» (фактично у самих себе) кредит, який завідомо не зможе повернути. Її зробили банкрутом і викинули людей на вулицю».
Депутат додав, що Компартія України звертатиметься до власників компанії та Генеральної прокуратури для виплати заборгованості працівникам підприємства. «Та й не дуже віриться, що в олігарха Коломойського (Ігор Коломойський — власник авіакомпаній «Донбасаеро», «Аеросвіт» та «ПриватБанку». — Авт.) немає грошей, щоб розрахуватися з колективом фірми. Згідно з останніми даними, «ПриватБанк» збільшив у першому півріччі чистий прибуток до 1,383 мільярда», — сказав парламентарій.
Донецька область.