У Львові стартував фестиваль короткометражного кіно «Wіz-Art». У його конкурсній програмі — 110 фільмів 39 країн — насамперед, українських, а також західноєвропейських, канадських, американських, ізраїльських. Окрема програма в рамках заходу присвячена британському короткометражному кіно. Її представляє почесний гість — директор лондонського фестивалю короткого метра Філіп Гілсон.

Однак, напевне, не кількість і географія головне, а що показують і як. І саме це вирізняє цьогорічний фестиваль «Wіz-Art». Серед десяти його конкурсних програм одна присвячена дебютним фільмам видатних українських кінорежисерів — чимало з них починали саме з короткого метра. Тож у дворику львівської ратуші вперше демонструватимуть стрічку Сергія Параджанова «Київські фрески» — свого часу режисера звинуватили у імпресіонізмі, і ця робота на довгі десятиліття залишилась на полицях держфільмфонду.
Решта програм, як розповіла прес-секретар фестивалю Надія Парфан, складається із сучасних фільмів.
Ще одна специфіка нинішнього показу — стрічки демонструватимуть не лише в центрі міста, а й на периферії — у мікрорайонах Левандівка та Збоїща. А ще фестиваль має дві програми, що розраховані на підлітків та пенсіонерів. На думку організаторів, саме ці групи людей мають найменший доступ до здобутків культури, і у такий спосіб вони намагаються цю проблему вирішити.
Львів.