Луганський парк «Дружба», що в Жовтневому районі міста, отримав перше фінансування завдяки зусиллям народного депутата від фракції Партії регіонів Сергія Горохова, інформує прес-служба ПР. Із державного бюджету вже виділено три мільйони гривень. Цільові кошти будуть спрямовані на підготовчі роботи і створення проекту відродженого парку.
«Це тільки перша, але далеко не остання сума, виділена з держбюджету на його реконструкцію. Справа зрушила з мертвої точки. Найближчим часом ми обговоримо питання реконструкції парку з очільником міста. Міська влада також зацікавлена у фінансуванні таких соціально значущих проектів», — зазначив народний депутат.
Для максимально результативної роботи зі створення «сімейного парку», який зможе відповідати всім вимогам жителів, парламентарій запропонував провести громадські обговорення. Саме під час таких зустрічей люди зможуть не тільки ознайомитися з першими варіантами проекту, а й внести свої пропозиції.
Парк «Дружба», що перебував вже багато років у жалюгідному стані, отримав шанс знову стати улюбленим місцем відпочинку луганчан. Розмір інвестицій, необхідних для його реконструкції, становить близько 20 мільйонів гривень. Проект розрахований на кілька років. За попередніми даними, всі роботи плановано закінчити в 2015 році.
С. Горохов упевнений в успішному результаті розпочатої справи і підтримці цього проекту з боку городян. «Реконструкція «Дружби» — тривалий процес, який вимагає постійного фінансування. Але для мене відродження цього парку є принциповим питанням, яке ми зможемо вирішити тільки спільними зусиллями», — сказав народний депутат.