Так оцінив результати дослідження привабливості українських міст для бізнесу народний депутат України (фракція Партії регіонів), перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимир ВеЧерко. За підсумками дослідження, що його провело видання Forbes. ua, другий рік поспіль найпривабливішим для бізнесу містом України став Донецьк.
«Те, що Донецьк другий рік поспіль очолює цей рейтинг, — наслідок багаторічної роботи, спрямованої на створення в регіоні сприятливих умов для ведення й розвитку бізнесу. І хоча місто часто сприймають як «проросійське», сьогодні це — європейський бізнес-центр із належною інфраструктурою», — зазначив парламентарій. Останніми роками народні депутати спільно з керівництвом міста та неурядовими організаціями приділяли чимало уваги розвитку міжрегіонального співробітництва із країнами Євросоюзу. Зокрема, у 2011 році поглибилися контакти з містом-побратимом Шарлеруа (Бельгія), а торік Євро-2012 дало додатковий імпульс для пожвавлення бізнес-клімату. Крім того, додав Володимир Вечерко, постійний міжрегіональний діалог, який триває спільно з інституціями ЄС, дає змогу Донецьку розвиватись як європейське місто. На думку депутата, досвід шахтарської столиці мають використовувати й інші міста.
«Як відзначив Президент України Віктор Янукович, у нас одна мета — модернізація країни і створення умов для того, щоб наша держава стала членом європейської сім’ї. І ці умови потрібно будувати знизу вгору, від найменших сіл до індустріальних агломератів. Для чого необхідно продовжувати розвивати міжрегіональне співробітництво між Україною та Євросоюзом», — вважає депутат.
За словами політика, хоча протягом останніх трьох років діалог Україна—ЄС на рівні регіонів перейшов на якісно новий рівень, зробити в цьому напрямку слід ще багато. «Необхідний синтез успішних практик взаємодії українських міст із містами й фінансовими інституціями ЄС для того, щоб перенести цей досвід на всі регіони України. Крім того, не виключаю, що чимало реалізованих Донецьком ініціатив можуть бути актуальними і для столиці країни — Києва», — переконаний Володимир Вечерко.
 
Донецька область.