— Коли в нашій сім’ї сталася біда — захворіла моя восьмирічна внучка Юля, ми, як і багато людей, зіткнулися з проблемою коштів на лікування. На операцію дитини в Інституті нейрохірургії у Києві потрібно було понад 30 тисяч гривень. Для нашої сім’ї це величезна сума, — розповідає вчителька-пенсіонерка із села Підлужне Костопільського району Софія Анатоліївна Лук’яненко. — Тож поки дитина проходила обстеження, я зайнялася збором коштів. Насамперед, звернулася до депутата Рівненської обласної ради, директора костопільського приватного підприємства «Дизайн» Василя Федоровича Кльопа (на знімку), бо від людей чула, що він допомагає багатьом хворим дітям. Знала його як добру, чуйну людину, оскільки до виходу на пенсію на його підприємстві працював мій чоловік. Йшла на прийом, хвилювалася неймовірно. Зустріли мене привітно, уважно вислухали, надали матеріальну допомогу, підтримали й добрим словом. Від тієї зустрічі у мене з’явилася впевненість, що з нашою Юлею все буде добре, бо є люди, які вміють чужу біду сприймати як свою.

— А нині дивлюсь на свою внучку, яка після операції повернулася до школи і знову хоче займатися гімнастикою, дякую Богу і добрим людям, таким як Василь Федорович, — продовжує С. А. Лук’яненко. — Дізналася, що нині він за власний кошт проводить ремонт вартістю 100 тисяч гривень у дитячому відділенні Костопільської центральної районної лікарні, хочу побажати йому здоров’я, успіхів. Вважаю, що саме таким має бути депутат: чуйним до людей, конкретними справами розв’язувати їхні проблеми.
Такі відгуки про В. Ф. Кльопа, який балотувався до Рівненської обласної ради за списками Народної партії, можна почути часто.
— У мене на особистому прийомі побувало 57 людей, просили надати допомогу на лікування онкохворих дітей та дорослих, дітей з дефектами зору, слуху. Жодному з них я не відмовив, на лікування надав майже 40 тисяч гривень особистих коштів, — розповідає депутат обласної ради Василь Кльоп. — Я сам з багатодітної сім’ї, у житті мені все давалося нелегко, тому переймаюся проблемами найменш соціально захищених людей: дітей, інвалідів, пенсіонерів, багатодітних сімей. Мною направлено 26 депутатських звернень до відповідних органів соціального захисту, окремих керівників щодо забезпечення передбачених законом пільг, умов лікування, влаштування в дитячі дошкільні заклади. Як результат: четверо дітей відправлено на санаторно-курортне лікування за путівками фондів соціального страхування, шістьох влаштовано до дошкільних закладів міста. Постійно співпрацював з обласним благодійним фондом «Дітям України — щасливе майбутнє», вирішуючи питання оздоровлення дітей Костопільської спецшколи-інтернату.
Усі питання програми Василя Кльопа, яку він декларував під час виборчої кампанії, мають соціальну спрямованість. Як член постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради він дбає, щоб кошти обласного бюджету справедливо розподілялися між районами області, а роботи, на які вони витрачені, виконувались якісно. Василь Кльоп подав чотири депутатські запити, що стосувалися вирішення порушених виборцями питань; постійно співпрацює з Костопільськими районною радою та райдержадміністрацією у питаннях розвитку малого і середнього бізнесу в Костопільському районі, налагодження співпраці влади і підприємців.
Василь Кльоп йде до людей, чує їх, прислухається до порад. Уже зустрівся з мешканцями Мащанської, Малолюбашанської, Золотолинської, Підлужненської сільрад. Допоміг, чим міг, жителям сіл Мащанської та Золотолинської сільрад, які постраждали від стихійного лиха, а також в облаштуванні автобусної зупинки у селі Лісопіль, ушанував ветеранів Великої Вітчизняної війни села Підлужне. Хоча й депутатський стаж у Василя Кльопа невеликий, але він старається виправдати довіру своїх виборців.
Валентина ЗАГРЕБЕЛЬНА, мешканка міста Костополя Рівненської області.
Фото автора.