Щоб дати можливість якомога більшій кількості людей відвідати театральну святиню — родинний маєток братів Тобілевичів — «Хутір Надія», на Кіровоградщині по вересень включно триватиме культурно-мистецька акція «Туристичний вік-енд на «Хуторі Надія».
Щосуботи вранці з площі Богдана Хмельницького, що в Кіровограді, туди вирушає автобус — для тих, хто хоче побувати в заповідному куточку, прогулятися мальовничими алеями під прохолодою столітніх дубів, спробувати джерельної води, відпочити біля ставка, як це робили славетні театральні корифеї.
Про заповідник-музей І. Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія» знають і в Україні, й за її межами. Це — живий спогад про корифеїв українського театру, данина поваги їхніх спадкоємців, продовжувачів традицій, усіх українських театралів. Тому бажаючих відвідати музей під відкритим небом чимало.
Здійснити екскурсії територією заповідника та меморіальним музеєм, ознайомитися з експозицією єдиного в Україні Музею історії хореографічного мистецтва допомагають відвідувачам співробітники обласного краєзнавчого музею і заповідника-музею І. Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія».
На лоні чудової природи гості музею стають не лише глядачами, а й учасниками розважальних і концертних програм, пізнавальних заходів, інтерактивних розваг, зустрічей із талановитими людьми.
 
На знімку: тут люблять бувати молодята в день весілля.
Кіровоградська область.
Фото з архіву автора.