На Миколаївщині, у селі Половинки Миколаївського району, місцеві жителі перекрили рух автотрасою Одеса— Мелітополь—Новоазовськ. Вони протестували проти відключень електроенергії.
— Основна вимога, яку висували люди, — не відключати електроенергію довше, ніж на дві години. До них виїхав начальник управління інфраструктури ОДА Едуард Волошинович. Ці відключення не залежать від облдержадміністрації, але ми робимо все можливе для стабілізації ситуації, — коментує ситуацію перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук. — Були введені графіки аварійного відключення. Якщо ситуація покращиться, електроенергію будуть відключати не більш як на дві години на добу. Керівнику «Миколаївобленерго» доручено розробити графіки відключень, щоб кожний район чітко знав, коли в його будинках не буде світла.
Це не перший протест проти «електросвавілля» — жителі села Коблеве Березанського району вже перекривали цю само трасу. Причиною для такого відчайдушного кроку стало 10-годинне відключення електрики на добу. У такий само спосіб протестували селяни і у районі міста Новий Буг.
 
Миколаївська область.