Субвенції з державного бюджету на 2013 рік на суму 32,721 млн. грн. можуть додатково виділити Івано-Франківську в разі прийняття Верховною Радою України законопроекту, внесеного представниками ВО «Свобода».
Відповідний законопроект (№2400а) зареєстрували в парламенті народні депутати з Івано-Франківська Олександр Сич та Руслан Марцінків, і вже другого липня його було роздано для ознайомлення народним депутатам.
Автор законопроекту Олександр Сич пояснив, що виділення субвенції дозволить бодай частково відновити соціальну справедливість та сприятиме соціально-економічному розвитку міста.
У проекті закону відзначається, що розрахунковий обсяг доходів Івано-Франківська при формуванні державного бюджету на 2013 рік необґрунтовано було штучно підвищено на 117,9%, порівняно з фактичними надходженнями за 2012 рік. Водночас дотація вирівнювання на 2013 рік для Івано-Франківська є меншою порівняно з дотаціями для інших міст обласного значення зі схожими показниками чисельності населення. Якщо для Івано-Франківська обсяг дотації вирівнювання передбачено у розмірі 67,4 млн. грн., то для Тернополя — 123,5 млн. грн., для Рівного — 108,1 млн. грн., Чернівців — 148,6 млн. грн. відповідно.
Згадану суму свободівці пропонують перерахувати із коштів резервного фонду Міністерства фінансів України.
Затверджені кошти планують спрямувати на реконструкцію дитячого садка, одного з корпусів центральної міської клінічної лікарні, місцевого парку ім. Т. Шевченка та добудову Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 6.
 
Івано-Франківськ.