Несанкціоновані підключення до зливової каналізації стали в Житомирі не винятком, а правилом. 
На засіданні міськвиконкому констатували: мешканці приватних осель з дозволу міськводоканалу проводять до своїх домівок воду, облаштовують на присадибній ділянці вигрібну яму, а потім, щоб не мати клопотів із вивезенням із неї нечистот, самовільно роблять врізи до системи зливових мереж. Якщо з міської каналізації стоки потрапляють на очищувальні системи, то зі зливової каналізації — одразу до річок Тетерів, Кам’янка та в інші водойми.
Ми отруюємо самі себе, сказав член міськвиконкому Олександр Шпита, пояснивши, що навіть він як головний державний санітарний лікар Житомира не має жодного впливу на цю ситуацію: працівники служби не можуть прийти й запитати у власника приватного будинку, куди він зливає свої стоки. Про це казав також і Володимир Сидорчук — керівник комунального підприємства «Експлуатація штучних споруд», на балансі якого перебуває зливова каналізація: «Ми не уповноважені складати будь-які протоколи чи акти». 
На засіданні міськвиконкому було запропоновано, зокрема, технічно впливати на цей процес — відключати машиною «Крот» такі врізки всередині мереж, а під час видачі містобудівних умов та обмежень передбачити обов’язковий пункт для забудовників: як розв’язуватимуть проблему стоків власного господарства.
 
Житомир.