Завдяки театру маленькі запоріжці дізналися, що таке «полонез», «менует» і як танцювати вальс. В обласній муздрамі відбувся Королівський бал для маленьких принців і принцес, присвячений закриттю дитячого театрального сезону (керівник проекту — Л. Сізінцова).

Сьогодні в репертуарі головного «дорослого» театру області — понад десять дитячих вистав. Вони дуже популярні, особливо відтоді, як театр започаткував щотижневі сімейні перегляди. Згодом виникла ідея балу. Вона припала до душі і дітям, і батькам, бо це зовсім несхоже на звичні походи в парк чи кафе.

На балу дівчатка можуть покружляти у вишуканому танці і показати себе у всій красі — одягти бальну сукню чи костюм принцеси, а хлопчики — позмагатися на лицарському турнірі і теж потанцювати. А головне, на балу маленькі гості чують класичну музику у виконанні справжнього оркестру (диригент О. Сурженко) і розучують танці, маючи за взірець найкращих танцюристів (балетмейстер — Т. Астаф’єва). Тож у батьків є нагода і помилуватися грацією та кмітливістю своїх дітей, і навчити їх чогось нового.

Бал у театрі ім. В. Магара проводиться вже втретє, і він таки справді казковий, бо над сценарієм та постановкою працює справжнісінька чарівниця — Фея Казка. Під таким ім’ям більшість маленьких глядачів знає артистку і режисера Олесю Плохоткіну, яка щотижня зустрічає дітей у театрі, спілкується з ними, проводить конкурс малюнків. На балу Фея Казка теж увесь час із дітьми. Як перша помічниця Короля (А. Косодій), вона пояснює їм правила і особливості класичних танців, допомагає проводити бал між танцмейстерами-близнюками Оп-ля-ля і Хоп-ля-ля (Ю. Єрьоменко, С. Чмихало), разом із Блазнем (О. Котеньов) влаштовує ігри та конкурси.

За традицією балу, гості отримують королівський подарунок —виставу. Цьогоріч малята переглянули дві прем’єрні музичні казки — «Кіт у чоботях» і «Квітка-зорецвіт».

Запоріжжя.