Майже півмільйона гривень за результатами фінансово-господарської діяльності за 2008 рік не сплатило до бюджету ВАТ «НПК-Галичина». Про це йдеться у розповсюдженому прес-службою народного депутата, члена Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ігоря Васюника (на знімку) повідомленні.
З цього приводу народні депутати від міжфракційного об’єднання «Львівщина» скерували звернення до Генерального прокурора України з проханням провести перевірку вказаних фактів на предмет наявності ознак кримінальних правопорушень та, за наявності підстав, розпочати досудове розслідування.
Відповідно до законодавства, товариство, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави, повинно сплачувати до державного бюджету кошти на виплату дивідендів. Однак ВАТ «НПК-Галичина» не сплатило до держбюджету необхідної суми від частини чистого прибутку товариства.
«Йдеться про невиплати дивідендів за 2008 рік на суму понад 468 тис. грн., що становить 15% від чистого прибутку «НПК-Галичина», — цитує народного депутата Ігоря Васюника його прес-служба. — Тобто товариство, 25% акцій якого належать державі, відмовилося сплачувати обов’язкові платежі до державного бюджету. Про ухилення від виплат, зокрема, свідчать результати позапланової перевірки податковою службою Львова. Водночас, подальші дії податкової свідчать про її некомпетентність або ж наводять на думку про навмисне затягування справи. Замість того щоб подати позовну заяву до господарського суду, справу розглядав Львівський окружний адміністративний суд. Відповідно, останній цілком законно відмовив податковій у задоволені позову і справа знову зупинилась».
Як повідомила прес-служба народного депутата Ігоря Васюника, інвестори ВАТ «НПК-Галичина» протягом десяти років не виконують інвестиційних зобов’язань на суму близько 260 мільйонів доларів. Фонд держмайна України протягом тривалого часу безрезультатно судиться з інвесторами, щоб повернути товариство у державну власність.
Львівська область.