У рамках відеоконференції «Onlіne-події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі» голови обласних рад за участі члена Конституційної асамблеї Сергія Чернова обговорили стан реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.
Під час спілкування голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук звернув увагу колег на необхідність законодавчого забезпечення механізму розбудови та функціонування громадянського суспільства, активізацію роботи громадських організацій і рухів шляхом залучення їх до активного соціально-економічного життя.
На думку М. Ковальчука, важливою в контексті обговорюваних питань є також реалізація вже існуючих законів шляхом розширення повноважень представницької влади на місцях через залучення її до управління процесами життєдіяльності громад. Зокрема, через підписання меморандумів про партнерство між владою та громадськими організаціями. Прикладом такого партнерства є чинний на Кіровоградщині Меморандум про співпрацю Спілки підприємців Кіровоградської області та Федерації профспілок області.
Кіровоградська область.