У Бережниці Самбірського району відкрили пам’ятник 23 вихідцям із села, що полягли під час національно-визвольних змагань у 40—50 роках. Серед загиблих — вісім братів із родини Бережницьких, на честь яких спорудили капличку та назвали одну з вулиць у райцентрі.

На Львівщині діє обласна програма увічнення пам’яті борців за волю України, завдяки якій та за підтримки місцевої громади і народного депутата Ярослава Дубневича у Бережниці увічнили своїх земляків.

— Народні депутати з групи «Львівщина» зареєстрували проект закону про визнання вояків ОУН—УПА. Усі, хто брав участь у визвольних змаганнях, повинні перш за все отримати визнання держави, а також — соціальні пільги, які їм належать по праву, — розповів «Голосу України» народний депутат України Ярослав Дубневич (на знімку). — Окрім цього, ми зареєстрували проект постанови про святкування 70-річчя створення Української головної визвольної ради на Самбірщині.

За сприяння Ярослава Дубневича, для якого відновлення історичної пам’яті є пріоритетом у його діяльності, також відреставровані пам’ятники борцям за волю України у Гордині та в Рудках, які на початку цього року сплюндрували вандали.

Львівська область.