Ця експозиція викликала неабияку цікавість любителів мистецтва, котрі завітали до залів донецького Будинку художника на відкриття першої виставки членів обласного молодіжного об’єднання при Спілці художників України.

Таке об’єднання існувало тут ще чверть сторіччя тому. У ньому починало шлях багато тих, хто став згодом гордістю краю. Торік молодіжне угрупування відновило свою діяльність і от звітує перед глядачем. Близько сорока авторів представили майже півтори сотні робіт різних жанрів — живопис, графіка, скульптура, кераміка. Тут є все — від класичного реалізму до авангарду.

Різні були й оцінки, переважно позитивні. Одні вважають, що молодь наступає на п’яти старшим майстрам, інші — що вона вже йде поруч.

На відкритті виставки керівник об’єднання Настя Щетиніна підкреслила, що девіз молодих колег — «Краса є у всьому, просто треба захотіти побачити її», і вони її бачать, і хочуть, щоб побачили інші.

Експозицію назвали «Цвіт молодості». Її організовано обласними управліннями культури та у справах сім’ї і молоді, обласною організацією НСХУ.

Молодих колег привітав народний художник України Олексій Поляков.

Фото автора.