Напрочуд красиве, сучасне і багате велике село над Тисою — Біла Церква — відзначило свою 640-ву річницю. Від самого ранку центральна площа перетворилася на місце розваг та відпочинку. Святкування зібрало громаду не лише Білої Церкви, а й сусідніх сіл.

Урочистості відкрив багаторічний і авторитетний сільський голова Юрій Беріндє. На свято, крім керівників районної влади, були запрошені великобичківський селищний голова Одарка Зеленко, консул Генерального консульства Румунії в м. Чернівці Корнеліо Іонел Чіуботару та інші. Слова шани та подяки в цей день лунали на адресу мешканців села, працівників освіти, культури, охорони здоров’я.

На прохання виконавчого комітету сільської ради народний депутат Василь Пе-тьовка подарував громаді села п’ять камер зовнішнього спостереження для забезпечення належного громадського порядку. Помічник-консультант народного обранця Віктор Медвідь від імені Василя Петьовки передав вітання жителям Білої Церкви та урочисто вручив сільському голові камери і комплектуючі до них, повідомили «Голосу України» в прес-службі народного депутата.

А свято тривало, село гуляло і веселилося до пізньої ночі: в Білій Церкві люблять і вміють як працювати, так і святкувати (на знімку).

 

Рахівський район

Закарпатської області.

Фото надано прес-службою народного депутата.