Народний депутат України Іштван Гайдош (на знімку) зустрівся із жителями Берегового та прилеглих сіл. Від виборців звучало багато нарікань. Зокрема, місцеві мешканці скаржилися, що через поганий стан дорожнього покриття та інтенсивний рух великовагових автомобілів тріскаються стіни будинків. Нарікали й на те, що вантажівки проїжджають через центр міста, внаслідок чого руйнуються дороги та будинки. Іштван Гайдош зі свого боку пообіцяв звернутися до відповідних служб із тим, щоб вони прискорили ремонт доріг. Стосовно Берегового нагадав, що попередній уряд заморозив розпочате будівництво об’їзної дороги. Однак позитивним у цьому плані є те, що під час останнього візиту Миколи Азарова до Будапешта прем’єри двох держав підписали спільну заяву, яка, зокрема, передбачає побудову цієї дороги навколо міста. Отож, у разі реалізації домовленостей, вдалося б вивести вантажний рух за межі Берегового.

Громадяни, серед них і педагоги, цікавилися можливістю отримання учнями документів про освіту й угорською мовою, а також порядком присвоєння навчальним закладам імен видатних діячів історії та культури. Депутат наголосив, що на його звернення міністр освіти та науки Дмитро Табачник повідомив, що міністерство готове забезпечити виготовлення атестатів державною українською та угорською мовами, а місцеві управління освіти зможуть замовити друк двомовних табелів так, як того вимагає закон про мови. Але ініціативу мають проявити самі зацікавлені особи, подавши відповідні заяви. Крім того, обранець поінформував про те, що вже звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням дати офіційне роз’яснення з приводу присвоєння навчальним закладам імен відомих діячів.

Народний депутат також поспілкувався з Мартою Бартою, сільським головою села Яноші, стосовно реалізації проекту створення нового полігона для розміщення твердих побутових відходів та заводу з їх переробки.

Під час прийому громадяни просили також посприяти розв’язанню найрізноманітніших проблем: хтось — у прискоренні приватизації земельної ділянки, оформленні спадщини тощо; іншим потрібна конкретна матеріальна допомога на лікування або придбання ліків. Іштван Гайдош, повідомила його прес-служба, пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб позитивно розв’язати порушені проблеми, адже вони стосуються і конкретних виборців, і громади райцентру і навколишніх сіл.

Вл. інф.

Закарпатська область.

Фото з архіву «Голосу України».