Уже другий рік напередодні світлого Воскресіння Христового за сприяння народного депутата України Василя Петьовки проводиться конкурс «Краща писанка до Великодня» серед учнів дитячих будинків і шкіл-інтернатів Тячівського і Рахівського районів. 

Під час цього творчого змагання всі учасники (понад 340 дітей віком від 6 до 12 років) з трьох спеціалізованих навчальних закладів — «Парасольки» (філія Вільшанського будинку-інтернату), Великобичківської школи-інтернату і Солотвинської спецшколи-інтернату — змогли навчитися азам складного і захоплюючого мистецтва: малювати писанки. Для закарпатців спрадавна «малювати великодні яйця» — то велика й довгоочікувана пора, яка символізує єднання із величчю народних традицій, із надією на краще, із весною, красою й вічністю життя.

Тому вихованці кожного закладу заздалегідь готувалися до цієї події: розмальовували крашанки, зображали їх фарбами та олівцями на папері. Без сумніву, кожна робота була по-своєму гарною, оригінальною і неповторною. Дітлахи на писанках, повідомляє прес-служба депутата, малювали не тільки звичні орнаменти, а й цілі картини на великодні сюжети.

Активну участь у роботі журі, яке визначало кращих писанкарів, узяв і сам народний депутат, який по завершенні конкурсу нагородив дітей подарунками. Всі учасники цих змагань отримали солодощі, переможці — планшети, мобільні телефони та МП3-плеєри. Крім того, для потреб кожного закладу Василь Васильович презентував ноутбук. — Радує, що у закарпатських дітей є бажання зберігати традиції своїх батьків та дідів. Тому будемо намагатися робити все, аби конкурс став постійним і до нього залучалося якомога більше школярів, — сказав Василь Петьовка.

Що ж, благодійництво в Великодню пору церквою й людьми схвалюється особливо високо! 

 

Закарпатська область. 

Фото надане прес-службою народного депутата.

Василь Петьовка (крайній ліворуч) нагороджує переможця.