Найважливішим завданням парламентаріїв, крім законотворчої діяльності, є активна участь у житті місцевих громад. Такої думки дотримуються народні депутати України Володимир Бойко та Сергій Матвієнков, обрані від Партії регіонів.
Один із пріоритетних напрямів їх роботи — підтримка і розвиток обдарованої молоді. Зокрема, цього року депутатами засновано іменні стипендії для обдарованих студентів за високі показники в навчанні, науковій і громадській діяльності. Кращі студенти Приазовського державного технічного та Маріупольського державного університетів одержують іменні стипендії народних депутатів.
Виборці зазначають, що заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової та інвестиційної політики, почесний президент Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Групи Метінвест Володимир Бойко (на знімку) завжди знаходить можливість для спілкування з людьми і допомоги нужденним. Він підтримує ради ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів, людей з обмеженими можливостями. Сприяє громадській організації «Щирість», що займається соціальною адаптацією важких підлітків, і міським центрам позашкільної роботи, завдяки чому придбано спортивний реманент і організовано дозвілля дітей із соціально незахищених родин.
Однією з важливих умов для розвитку молоді, на думку Володимира Бойка, є здоровий та активний спосіб життя, прагнення до якого потрібно стимулювати. Особливу увагу парламентарій приділяє розвитку й забезпеченню всім необхідним футбольної дитячо-юнацької спортивної школи, що налічує понад 600 вихованців. У спорткомплексі «Іллічівець» регулярно проходять різні турніри, переможці яких стають власниками цінних подарунків. Крім того, призами народного депутата відзначено й спортивні досягнення кращих юних боксерів.
Інтелектуальний спорт у Маріуполі розвивається завдяки допомозі народного депутата Сергія Матвієнкова (на знімку), з ініціативи якого проведено шахово-шашкові турніри серед учнів загальноосвітніх шкіл міста. За перше та призові місця боролися понад двісті майбутніх гросмейстерів, кращі з яких одержали планшетні комп’ютери, електронні книги і енциклопедії. Спонсорську допомогу було надано й шаховому клубу Маріуполя в переддень проведення обласного чемпіонату із шахів серед дітей.
Сергій Матвієнков став засновником і головним спонсором проведення маріупольського етапу міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої творчості «Золотий ключик». Завдяки допомозі парламентарія семеро переможців міського конкурсу змогли виступити в Канаді, де проходив гала-концерт фестивалю, і привезли в рідне місто почесні дипломи.
А нещодавно в рамках оголошеного Президентом України року дитячої творчості відбулася презентація конкурсу «Місто, яке є. Місто, яке буде», ініційованого Сергієм Матвієнковим і присвяченого 235-річчю Маріуполя. Командам школярів з різних загальноосвітніх округів належить показати знання з історії міста і творчо представити свої ідеї щодо його благоустрою. Конкурс, який стартував у квітні, пройде в три етапи, а його підсумки стануть відомі у вересні, у переддень святкування Дня міста. Основна мета змагання — виховання почуття патріотизму та залучення молоді до розв’язання проблем Маріуполя.
Маріуполь
Донецької області.