Не можна заблоковувати парламент на рік заради розв’язання проблеми, яка вартує 1 гривню. Про це заявив на прес-конференції у Чернігові народний депутат України Владислав Атрошенко (на знімку). 

 Загалом він не проти такого «крайнього» способу обстоювання тих чи інших заяв, однак за умови, якщо вони мають актуальність для усього суспільства. «Ми є заручниками досить низької політичної культури парламентаріїв», — зазначив він. Наслідком елементарних емоцій, за його словами, є здебільшого правильні заклики у Верховній Раді, однак без чіткої аргументації, плану дій, як виправити становище, ситуацію на краще. У цьому зв’язку депутат не підтримує акції опозиції щодо прискорення виборів у Києві. На його погляд, досі не зрозуміло, на який час обиратиметься міський голова, депутати — на рік, чи на п’ять. Він визнає, що є штучне затягування цього питання, але воно в законодавчому полі. «Треба все-таки дочекатися рішення Конституційного Суду України», — зауважив політик.

В. Атрошенко вважає, що парламент повинен працювати не на майбутні вибори, не на симпатії виборців, а на творення законів, які сприятимуть виходу України із кризи. Саме так він пояснив свою участь у пленарному засіданні Верховної Ради на вулиці Банковій.

«Я перебуваю у фракції Партії регіонів не тому, що поділяю їхню ідеологію, — сказав він. — А тому, що мені необхідно обстоювати інтереси людей, які мене обрали». Народний обранець детально розповів про свою діяльність на окрузі. Йому вдалося, наприклад, домогтися виділення 1,5 мільйона бюджетних коштів на реконструкцію приміщення школи під дитячий садок-яслі в селі Старий Білоус та 250 тисяч гривень на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу Пакульської сільської ради.

Народний депутат України із 100 днів роботи у парламенті левову частку часу провів, працюючи в окрузі. Особисто провів майже 50 зустрічей з виборцями Ріпкинського та Чернігівського районів. Відповідаючи на запитання «Голосу України», він повідомив, що його найбільше вразило на сходах населених пунктів «відсутність натяків на будь-яку зрозумілу державну політику, послідовність уряду в створенні робочих місць, з підтримки фермера, дрібного виробника, з бачення майбутнього села».

На його глибоке переконання, нині є нагальна потреба вироблення державних засад щодо пріоритетності витрат державного бюджету.

«Розподіл коштів має забезпечити передусім мінімальний рівень комфорту на селі», — вважає В. Атрошенко. За його словами, кожний населений пункт повинен мати водогін, нормальну дорогу, медичну допомогу. У цю справу політик уніс уже вагомий особистий вклад: придбав та подарував громадам Чернігова, Ріпкинського та Чернігівського районів п’ять автомобілів «швидкої допомоги», надав допомогу 28 сільським ФАПам, школам тощо. У його планах також активізація діяльності сільських рад округу. З цією метою В. Атрошенко планує повезти сільських голів у кращі сільради Київської області для вивчення передового досвіду. Народний обранець вважає, що багато проблем на місцях можна вирішити і за активної участі територіальних громад.

 

Чернігів.

Фото автора.