Валерія, 18 років, КНУ ім. Т. Г. Шевченка:
— До знайомств в Інтернеті ставлюся нейтрально: сама нових друзів не шукаю, але якщо хтось перший напише, залюбки поспілкуюся. Хоча такі знайомства серйозними не вважаю. В Інтернеті можна придумати і приховати все, що завгодно. А під час зустрічі виникає розчарування, бо людина виявилася не такою, якою представилася переписуючись. Звичайно, бувають винятки. Чула, що є щасливці, які знайшли в Інтернеті другу половинку. Але в більшості випадків знайомства у Всесвітній павутині залишаються віртуальними.
Загалом хочу сказати, що спілкуватися у соціальних мережах чи на сайтах знайомств інколи цікаво, адже можна знайти однодумців, цікавих і товариських людей. Та варто завжди пам’ятати, що людям з Інтернету не можна стовідсотково довіряти, бо ніколи не знаєш, хто сидить по той бік монітору...
Олексій, 18 років, КПІ:
— Інтернет — чудове місце для пошуку колег, товаришів, однодумців, а інколи, якщо пощастить, навіть друзів. Особисто я познайомився у Всесвітній павутині з музикантом і відтоді ми з ним вже більше двох років переписуємося, обмінюємося досвідом у музичній сфері. До минулого літа наше спілкування обмежувалося перепискою в соціальній мережі, але під час Євро-2012 ми випадково зустрілися на Хрещатику. Наша незапланована зустріч підтверджує, що в житті можна чекати всього. В Інтернеті я також знайшов барабанника у свою групу і ще одного друга.
Вважаю, якщо справді чогось прагнеш — головне шукати, а не думати: «Та ну, шукати барабанника в Інтернеті... Це неможливо...» Але щодо пошуків другої половинки не варто себе надто обнадіювати — здебільшого це нереально. Хоча буває по-різному.
Марія, 17 років, НМУ ім. Богомольця:
— Я вважаю, що знайомства в Інтернеті, зазвичай, нічого в собі не несуть. Звичайно, у деяких окремих випадках вони можуть бути серйозними і навіть мати продовження в реальному житті, але це досить рідкісне явище. У мене був період, коли я шукала у Всесвітній павутині нових друзів та однодумців. З більшістю спілкування обмежувалося лише перепискою. Хоча з однією дівчинкою товаришуємо донині: ми вступили до одного університету, про який вона дізналася від мене. Загалом я думаю, що у знайомствах в Інтернеті потрібно знати міру і не особливо захоплюватися, адже за плечима є реальне життя, яке у десятки разів цікавіше. І взагалі, з Інтернетом потрібно бути обережним, щоб не отримати залежність.
Олександр, 19 років, НАВС МВС:
— До знайомств в Інтернеті ставлюся позитивно. Це можливість знайти нових друзів, товаришів та однодумців, поспілкуватися на цікаві теми. Більш того, вважаю, що знайомства у Всесвітній павутині можуть бути серйозними — усе залежить від бажання людей і їх можливостей. Щодо пошуку коханої людини й продовження стосунків у реальному житті дещо складніше. Велике значення відіграє відстань, що розділяє людей. До певного часу я думав, що такі відносини реальні, і що кілометри нічого не варті, якщо люди рідні одне одному, але виявилося, що ні... Дуже складно підтримувати кохання на відстані і жити переписками від зустрічі до зустрічі, не знаючи, коли знову побачитеся.
Особисто у мене були знайомства в Інтернеті, але ні до чого серйозного не привели. Наші шляхи розійшлися, як у морі кораблі.
Загалом хочу сказати, що не можна прив’язуватися до людини дуже швидко і вимагати від неї неможливого, знаючи, що вона за 1000 кілометрів від тебе.
Діана, 19 років, КНЕУ ім. Вадима Гетьмана:
— Знайомство в Інтернеті доволі ризикова справа, оскільки ніколи не знаєш, хто сидить по той бік екрану і які цілі переслідує. Хоча не все так просто, бувають винятки, коли зароджуються насправді теплі, товариські стосунки. Я навіть знаю декілька пар, які познайомилися в Інтернеті, одружилися і живуть у щасливому шлюбі. Але так буває рідко... Щодо продовження стосунків у реальному житті, то тут усе залежить від людей: деякі прагнуть залишитися друзями лише  онлайн, інші — зустрічаються. Мій досвід знайомств у Всесвітній мережі залишив гарні спогади, цінний досвід і нічого серйозного.
Загалом, раджу завжди пам’ятати, що перше враження може бути оманливим. Тому перш ніж зближуватися з ким-небудь, потрібно краще дізнатися про людину, її захоплення, коло спілкування, діяльність. А беручи до уваги технічний прогрес, ніщо не заважає спілкуватися за допомогою веб-камери до того, як зустрітися особисто.
Фото надані учасниками опитування.