Загальні збори представників громадян за місцем проживання проходять у Чернігівській області. Підбиваються підсумки роботи сільських рад за 2012-й та визначаються завдання на 2013 рік. Народний депутат України Владислав Атрошенко протягом місяця вже побував на сходах у 20 населених пунктах Чернігівського та двох селах Ріпкинського районів. За словами політика, він особисто хоче знати про стан справ у громадах та роботу селищних рад, почути проблеми, з якими сьогодні живуть його виборці.

Найболючішими для селян залишаються проблеми з переоформлення спадщини. В. Атрошенко розповів, що він уже подав на розгляд до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав сільського населення.

У разі його прийняття державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень здійснюватиметься у приміщеннях сільських рад у населених пунктах, де відсутні органи реєстрації. Також готується законопроект, який має надати органам місцевого самоврядування більше самостійності у вирішенні питань, пов’язаних з благоустроєм селищ. Народний депутат зазначив, що на зустрічах до нього зверталися молодші працівники медичних закладів з проханням вирішити проблему доплати до відпустки молодшому медичному персоналу. З цього приводу ведеться розмова з Міністерством охорони здоров’я щодо внесення змін до чинного закону.

Багато питань громада вирішує власними зусиллями: проведення заходів щодо підтримання належного стану благоустрою території сіл; заміну світильників у мережі вуличного освітлення. Але водночас усе це без сторонньої допомоги їм зробити важко.

Отож Владислав Анатолійович повідомив, що  ту допомогу, яку він може надати, виходячи з власних можливостей, і надалі здійснюватиме.

Так, у селі Жеведь найгострішою проблемою є закінчення робіт з проведення газу. Селяни звернулися до парламентарія з проханням про допомогу. Для того щоб газ був підведений до осель, необхідно 380 тисяч гривень, більшу частину потрібної суми селяни зберуть самостійно, але її не вистачить.

Владислав Анатолійович пообіцяв знайти шляхи щодо вирішення цього питання. Мешканці села також попросили народного обранця придбати книжки для бібліотеки, костюми для місцевого ансамблю, колонки і підсилювач для клубу. Депутат сказав, що ці прохання будуть виконані найближчим часом.

 

Чернігівська область.

На знімку: народний депутат України В. Атрошенко на зустрічі з виборцями.

Фото Олени БОРИСЕНКО.