У Харківській області реалізується понад 20 інвестиційних проектів у тваринництві, повідомляє інформагентство «Status quo» з посиланням на департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.
У Нововодолазькому районі, на агрофірмі «Світанок», за рахунок інвестицій проходить реконструкція свинокомплексу з відгодівлі 24-тисячного поголів’я свиней на рік із замкнутим циклом виробництва. Нові, у тому числі енергозберігаючі,  технології дозволять значно зменшити витрати на виробництво свинини й підвищити її рентабельність. Ще одне підприємство з виробництва м’яса створюється в Куп’янському районі. Тут уже є понад 12,5 тисячі свиней і чисельність високопродуктивного поголів’я, яке закуповують у Данії, збільшуватиметься. Кошторисна вартість проекту — близько 50 мільйонів гривень. Ще два великих свинокомплекси на 34 тисячі голів незабаром запрацюють у Дворічанському та Валківському районах, а в селі Просяному — нова птахоферма з відгодівлі бройлерів.
У двох районах області, Ізюмському та Нововодолазькому, протягом декількох років планується побудувати новий молочний комплекс на 900 корів і реконструювати той, що вже працює.
Харків.