Фестиваль православної молоді зібрав у Донецьку представників молодіжних організацій, творчих колективів Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Волинської, Сумської областей. Учасники свята відвідали Донецький металургійний завод, підприємства «Макіївкокс», «Вінтер», шахтоуправління «Покровське». В Центрі слов’янської культури молоді люди ознайомилися із пам’ятником Кирилу та Мефодію, унікальним прорізним дзвоном, виготовленим на металургійному підприємстві, поклали квіти до пам’ятника «Жертвам фашизму» та побачили спорудження нового храму.

Сам центр цього дня став майданчиком для освітніх секцій, дискусій, майстер-класів та виставок. Співробітники закладу культури поділилися здобутками та досвідом, відповіли на численні запитання гостей, змогли спільно попрацювати з юними талантами. Цікавість викликали роботи народного фотоклубу «Об’єктив», народної студії образотворчого мистецтва «Спектр-Акорд», виставка вишитих ікон та інші експозиції. Гамірно й весело проходив майстер-клас Артема Полякова та Марини Сімейко із ведення концертно-розважальних програм. В театральній залі розповідали, як працювати з дитячою аудиторією, ставити театралізовані вистави та проводити ігрові програми.

Гості дізналися, що в Центрі слов’янської культури діє сімейний центр «Отрада», серед програм якого — в тому числі і пов’язані із творчим розвитком дітей-інвалідів. Це унікальний проект, який дає можливість реалізувати свої здібності кожній дитині, незалежно від стану здоров’я. А завершився фестиваль концертом за участі творчих колективів — учасників мистецького форуму. Під час концерту проходила благодійна акція: у глядацькій залі передавали скриньку для пожертв. Гроші підуть на лікування онкохворого трирічного Даніїла Цуканова.

Загалом у молодіжному фестивалі, який проходив за сприяння народних депутатів України Олександра Риженкова та Леоніда Байсарова, взяли участь понад 600 осіб. Учасники фестивалю розповідали, що під час зустрічей познайомилися з однодумцями, знайшли нових друзів та нові творчі ідеї. Захід став значним поштовхом у духовному розвитку молоді з різних куточків України. А приїзд творчих колективів до Донецька став можливим також завдяки сприянню парламентаріїв. Зокрема, народний депутат України Денис Дзензерський підтримав брас-квінтет «П. А. Ф. О. С. БРАс» із Дніпропетровська: талановиті музиканти змогли виступити на донецькій сцені та поспілкуватися із колегами.

 

Донецька область.

Фото надане прес-службою ПрАТ «Донецьксталь» — металургійний завод».

Під час заключного концерту фестивалю.