Народний депутат Олександр Сич (ВО «Свобода») (на знімку) звернувся до Міністерства фінансів з вимогою розглянути питання про збільшення фінансового ресурсу для міста Івано-Франківська. 

За словами свободівця, збільшення обсягу фінансування для обласного центру Прикарпаття можливе шляхом внесення відповідних змін до Закону «Про Державний бюджет на 2013 рік». Така необхідність, на його думку, обумовлена насамперед непропорційним розподілом дотації вирівнювання для міст обласного значення, а також необґрунтовано та штучно завищеним розрахунковим обсягом доходів Івано-Франківська на поточний рік.
Парламентарій повідомив, що обсяг дотації вирівнювання із держбюджету для міста становить лише 67,4 млн. грн., що суттєво відрізняється від показників схожих до Івано-Франківська міст обласного значення. До прикладу, дотація вирівнювання на 2013 рік для сусіднього Тернополя становить 123,5 млн. грн., для Рівного — 108,1 млн. грн., для Чернівців — 148,6 млн. грн. Водночас, розрахунковий обсяг доходів згаданих адміністративних одиниць становить 294,1 млн. грн., 328,0 млн. грн., 302,8 млн. грн. відповідно. Івано-Франківські доходи при цьому сягають 347,6 млн. грн.
Народний депутат зауважив, що така вибіркова політика загрожує недовиконанням міського бюджету на понад сім відсотків, що може призвести до певної дестабілізації та низки кризових явищ наприкінці бюджетного року.
 
Івано-Франківськ.
Фото надано прес-службою Івано-Франківської облорганізації ВО «Свобода».