Перечинська центральна районна бібліотека збагатилася на сучасний читальний зал з новими полицями, стелажами і трибуною завдяки фінансовій підтримці народного депутата України Сергія Мошака (на знімку).

У парламентарія чимало теплих спогадів, пов’язаних з бібліотекою, адже в ній працювала його тітка, Ганна Михайлівна Мошак, яка навчила його з повагою та любов’ю ставитися до книги. На заході був присутній її чоловік, 81-річний Іван Михайлович, який привітав колектив та подякував меценату за благородну справу.
С. Мошак вважає, що головний капітал юних — знання, які допоможуть їм зробити правильний вибір у житті, а література, культура та історія — це фундамент формування особистості.
«Я щиро сподіваюся, що в теплому, світлому та комфортному приміщенні Перечинської районної бібліотеки читачам та працівникам буде затишно перебувати та набиратися знань», — зауважив народний депутат.
Було переглянуто слайд з архівними світлинами та відзначено, що попит на послуги бібліотеки, на щастя, не падає. Як розповіла директор Перечинської ЦРБ Любов Герцог, поява в бібліотеці Інтернет-центру стала потужним поштовхом для популяризації установи. «Інтернет-центр відкрився у грудні 2007 року, завдяки перемозі у конкурсі «Інтернет для публічних бібліотек», який проводило Посольство США в Україні. Нині до послуг користувачів принтер, ксерокс, сканер, консультації та навчання роботи на комп’ютері і в мережі. Допомогу бібліотеці надала і Перечинська райдержадміністрація, виділивши гроші для ремонту приміщення. Завдяки цьому бібліотека стала осередком вільного доступу до вітчизняних і світових інформаційних ресурсів.
 
Закарпатська область.