Генеральний директор «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловський і генеральний директор компанії Green Gas Іnternatіonal Юст Нол підписали договір про початок реалізації проекту з виробництва електроенергії з використанням шахтного газу метану. Проект буде реалізовано у шахтоуправлінні «Суходольське-Східне». Він передбачає виробництво 1,6 МВт електроенергії в ІV кварталі 2013 року з наступним розширенням потужностей у 2014 році.
Коментуючи цю подію, Олександр Ангеловський каже про важливість проекту безпосередньо для «Краснодонвугілля»: «Насамперед це скорочення викидів парникових газів, поліпшення екології. Немаловажну роль відіграє зниження вартості електроенергії для шахтоуправління «Суходольське-Східне». Це дасть змогу підвищити конкурентоспроможність вугілля цінної марки «К». А зекономлені під час покупки електроенергії й тепла кошти спрямувати на модернізацію системи дегазації й підвищення безпеки підприємства».
Крім того, на шахті «Молодогвардійська» вже підготували до введення в експлуатацію нову стаціонарну газоутилізаційну установку. Вона призначена для утилізації метану шляхом його спалювання у спеціальній камері. Завдяки цьому, запобігає виділенню в атмосферу парникового газу, а тепло, вилучене під час спалювання метану, в зимовий період використовується для обігріву ствола, що подає повітря. Це дає можливість 
узимку підтримувати температуру в стволі не нижче 5—10 градусів тепла.
Змусять метан «працювати» і на шахті «Самсоновська-Західна». У 2015 році тут планують розпочати будівництво когенераційної станції, що вироблятиме електроенергію для потреб шахти із власного метану.
Нині ведеться технічне й фінансово-комерційне опрацювання проекту. Фахівці вважають, що він матиме досить високу економічну ефективність.
 
Луганська область..