Відкриттю виставки «Війна. 11 портретів» художника Тараса Полатайка 25 листопада в рідних Чернівцях передував невеликий скандал. За словами митця, директор художнього музею Інна Кіцул змінила кольори афіші з червоного і чорного на коричневий (мовляв, «Чернівці — це вам не Львів» і щоб «не нагадувало прапор УПА»). Художник, виставку якого «Війна. 11 портретів» успішно представили в Києві, Торонто, Нью-Йорку, не відмовився після заяв директора музею від наміру виставити експозицію в цьому приміщенні.
Інна Кіцул звинувачення у свій бік відкинула й заявила, що їй прислали чорно-білий варіант афіші виставки. І вона змушена була сама підбирати кольорову гаму. «Автор сказав, що ми змінили його концепцію. Але він прийшов через дві години після того, як ми надрукували афішу. Я сказала, що не хочу втручатись в авторську концепцію, і тому хай автор надрукує свою афішу, а ми її повісимо. Автор не зробив цього», — заявила директор музею. Під час виставки також планувалося збирати благодійні внески на допомогу бійцям в зоні АТО. Маючи досвід організації збору таких пожертв у Київському національному художньому музеї, Полатайко думав, що чернівецькі музейники також візьмуть на себе ці обов’язки. Але директор музею, як зазначив митець, відмовилася.
Лише завдяки висвітленню ситуації в соцмережі вдалося знайти небайдужих чернівчан, волонтерів, які підтримали задум автора й зібрали гроші для бійців АТО. На відкритті виставки побувало багато чернівчан. Дехто зізнається, що прийшов саме після розголошеного скандалу. Триватиме виставка до 22 грудня.