Безпосередній зв’язок з виборцями дає змогу народному депутату Владиславу Атрошенку (фракція «Партія регіонів») знати проблеми своїх земляків, а отже — і вирішувати їх. Днями обранець провів особистий прийом громадян та надав допомогу 29 мешканцям Чернігова, Ріпкинського та Чернігівського районів. А загалом за час роботи громадської приймальні парламентарія до нього вже звернулося понад півтори тисячі мешканців округу і жодне прохання не залишилося поза увагою.

 

Одним із дієвих важелів щодо вирішення наявних проблем громадян є депутатські запити до органів влади, місцевого самоврядування, відповідних установ та організацій міста. Також у приймальні працюють досвідчені юристи, і кожен мешканець за потреби отримає кваліфіковану юридичну консультацію та практичну допомогу. Нині активно працюють громадські приймальні Владислава Атрошенка в Чернігові та Києві, також відкрито приймальню в смт Ріпки. Зазначимо, що значна кількість звернень надходить від малозабезпечених верств населення з проханням допомоги на лікування, проведення операцій, післяопераційну реабілітацію.

Протягом багатьох років благодійна діяльність є невід’ємною частиною життя Владислава Атрошенка і спрямована на різні сфери — медицину, освіту, допомогу талановитій молоді, соціальні проекти. Також він ніколи не залишається осторонь людського горя, особисто підтримує інвалідів, хворих та немічних, що є проявом милосердя. Поряд із тими проблемами, які на сьогодні турбують пересічного громадянина, на жаль, є і людська біда, впоратися з якою без допомоги інших часом просто неможливо. Тому, ретельно розглянувши всі звернення, політик цього разу вирішив особисто зустрітися і надати посильну допомогу тим, кому вона просто необхідна.

— Я добре розумію, що допомогти кожному в мене просто немає змоги і потрібні зміни на законодавчому рівні щодо необхідного фінансування програм медичної галузі, особливо це стосується лікування онкохворих, — зауважив Владислав Атрошенко. — Саме переважна більшість людей, які звернулися по допомогу, — це онкохворі з Чернігівського і Ріпкинського районів, що входять до Чорнобильської зони. Тому як член Комітету Верховної Ради з питань бюджету всіляко докладатиму зусиль до збільшення фінансування державних медичних цільових програм.

Серед тих, хто приїхав цього дня на прийом до депутата, була 26-річна Інна Остапенко, котра мешкає в с. Дрімайлівка Куликівського району. В Інни з 2007 року виявлена аденокарцинома сльозової залози. На сьогодні вона потребує операції, яку проводять у Київському інституті нейрохірургії. Після спілкування з Інною Владислав Анатолійович пообіцяв особисто посприяти через Міністерство охорони здоров’я проведенню операції для дівчини.

 

Чернігів.

На знімку: Владислав Атрошенко веде прийом виборців.

Фото автора.