Уже незабаром в Івано-Франківську розпочне роботу киснева станція, що дасть змогу зекономити медичній галузі міста близько 25—30 відсотків фінансів на кисні, який досі лікарням привозили в балонах. А це тягнуло за собою певні вибухові небезпечності і для пацієнтів, і для лікарів. Про це повідомив головний лікар Івано-Франківська та міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Звітуючи про досягнення року минулого і розповідаючи про плани на майбутнє, він зазначив, що у 2012-му в місті народилися близько 3000 малюків, знизилися показники смертності населення. Також значно поліпшився стан кардіологічної допомоги. Мовляв, «кількість хворих, яким ми допомогли під час інфаркту міокарда, не менша, ніж у провідних європейських клініках».
Серед місцевих медичних досягнень Тарас Масляк назвав операції на пухлинах, що віднедавна роблять івано-франківські хірурги. Йдеться про «пломбування пухлин», коли центральну судину, яка веде до новоутворення, перекривають від кровопостачання і цим забезпечують ефект зменшення пухлини та остаточне її зникнення.
Під час відкриття нового реанімаційного відділення.
А першими здобутками нового року стало відкриття реанімаційного відділення з ліжками для інтенсивної терапії в міській лікарні №1. Очільник міської медицини пообіцяв, що згодом воно буде оснащено найсучаснішою апаратурою. Вартість нової реанімації становить понад 280,5 тисячі гривень.
Івано-Франківськ.
Фото прес-служби головного лікаря Івано-Франківська.
 
Цифра
2012 року 35 тисяч івано-франківців лікувалися в міських медичних стаціонарах, в середньому кожен мешканець міста понад 7 разів звертався по допомогу до поліклініки.