«Територія безпеки», «Територія права», «Територія дозвілля», «Територія соціальної активності» та «Територія здоров’я» — це основні напрями співпраці Громадської ради делегатів дитячих прав «Ми прагнемо бути почутими» із дорослою владою, яка практикується у столиці впродовж останніх двох років.
— Спочатку, звісно, в наших головах зароджується певна ідея, шукаємо однодумців, збираємо команду, так би мовити, — ділиться секретами впливу на дорослих активіст дитячого руху Микола Олексієнко. — Звичайно, самостійно пробитися у кулуари КМДА з плакатами і вимогами «Дайте, не минайте...» нам несила. Але свої побажання та ідеї донести до депутатів ми можемо за підтримки Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його співробітники домовляються із комісіями Київради, щоб депутати міськради нас вислухали. Адже, здається, що такі проблеми, як жахливий стан дитячих майданчиків, неякісна їжа у шкільних їдальнях, нікого, крім нас, молоді, не цікавлять. Тому ми не лише прагнемо бути почутими, а й домагаємося цього.
Директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валерій Танцюра впевнений, що така  співпраця виховує небайдуже покоління, активну громаду, яка здатна впливати на життя всього суспільства. Чиновник розповів, що позаторік делегати дитячих прав, які співпрацюють із соціальними службами, влаштували у КМДА флешмоб. І тим театралізованим дійством змусили депутатів Київради внести у міський бюджет зміни! Зокрема, збільшили видатки на утримання спеціальних соціальних центрів для дітей, які більшість свого часу проводять на вулиці.
Активісти дитячих рухів — це майбутній український політикум, на плечі якого невдовзі ляжуть вже цілком дорослі проблеми, котрі доведеться вирішувати.
— Андрій Часноков — кандидат економічних наук та працівник адміністрації Президента України — 15 років тому так само був активним учасником різних громадських рухів та соціальних програм; Руслан Горчинський, який тепер працює в КМДА, колись також був делегатом дитячих прав, — наводить приклади Валерій Танцюра. — Їхні досягнення сьогодні — це результат активної громадської позиції в юності.
Діти можуть пишатися, що такі загальноміські заходи, як «Ярмарок соціальних проектів», «Юнь Києва запрошує», збір-похід «Козацькими шляхами», молодіжний фестиваль «Витоки», — це результат співробітництва дорослих із молоддю столиці, зокрема й делегатами дитячих прав. Ще більше — у планах на майбутнє — у соціальному, культурному, екологічному, правовому та освітньому житті Києва.
115 молодих українців стали учасниками Програми стажування у Верховній Раді та центральних органах влади у 2012—2012 рр. 
Фотоетюд Олександра КЛИМЕНКА.