Напередодні перших істотних морозів на ринках Миколаєва почалася чехарда із цінами. Деякі товари стрімко дорожчали, деякі — миттєво дешевшали.
Приміром, на кілька днів раптом упали ціни на і без того недорогі «теплолюбні» овочі. Скажімо, помідори і паприка нинішнього місцевого врожаю, що долежали майже до зими, різко знизили вартість — до 5—8 гривень за кілограм. Продавці пояснили такий стрибок цін досить просто — якщо немає умов, щоб зберегти товар від морозу, то краще його продати швидше й дешевше, ніж зовсім втратити.
Втім, і з настанням морозів овочі продовжують радувати миколаївців низькими цінами — на рівні минулого року й навіть нижче. «Борщовий набір» цілком доступний за вартістю: картопля — 2,5 — 5, капуста — 1,5 — 3,5, буряк — 3 — 5, морква — 2,5 — 4 гривні за кілограм.
Стабільною залишається й ціна на м’ясо. Свинина в Миколаєві коштує 35 — 55, яловичина — 40 — 65, баранина — 35 — 45 гривень. Зате справжню «гойдалку» влаштували з похолоданням ціни на рибу місцевого вилову. На Центральному, найдорожчому ринку міста, вартість річкової риби за два-три дні збільшилася рівно вдвічі. Сом подорожчав з 40 до 80 гривень за кілограм, судак — аналогічно. Хіба що щука утримується в ціні 30 — 40 гривень, а найдоступнішими залишаються товстолобик — 20 гривень і знамениті південні бички, кілограм яких, як і раніше, можна купити за 8 — 10 гривень і навіть дешевше. Зупинилися в ціні яйця, що стрімко дорожчали. Нині їх вартість варіюється від 11 до 14 гривень за десяток. Але популярність цього продукту доходить до... кримінальних курйозів. Днями на одному з миколаївських ринків затримали двох грабіжників, єдиною «здобиччю» яких став ящик яєць — молоді, кремезні чоловіки силою забрали його із продуктового магазинчика. Напевно, спортсмени.
Миколаїв.