Учора Генеральний прокурор України Віктор Пшонка назвав у Харкові основні, як припускають, мотиви вбивства харківського судді Володимира Трофимова та членів його родини.
Генпрокурор заслухав результати роботи слідчо-оперативних органів. За словами Віктора Пшонки, у справі вже налічується 180 томів, призначено 236 експертиз. Українські правоохоронці працюють разом із російськими колегами.
За його словами, від самого початку правоохоронці розглядали чотири версії злочину. Дві з них уже відпрацьовані й не підтвердилися: це вбивство у зв’язку із родинними стосунками й убивство в ритуальних цілях. Версії, які залишилися і розглядаються як основні, — це вбивство через професійну діяльність і вбивство з метою заволодіння майном. «Однак ми прогнозуємо, що версія вбивства через колекцію стане основною і підтверджуватиметься матеріалами слідства», — заявив В. Пшонка.
За словами міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, злочинці викрали частину колекції судді, переважно монети.
А відповіді на головні запитання: «Хто вчинив злочин і де переховуються вбивці?» поки що немає.
Слідство тим часом вважає, що вбивці, швидше за все, рецидивісти. Тіла вони обезглавили, щоб сховати кулі. Напевне зброя використовувалася раніше в інших злочинах. Жертви цього жорстокого злочину не поховані. Відсічені голови не знайдено.
Неофіційна версія — вбивць до судді Володимира Трофимова підіслали кредитори його прийомного сина, замішаного в аферах.