Народний депутат України Іштван Гайдош (Партія регіонів) (на знімку) провів зустріч зі своїми помічниками-консультантами, на якій окреслили завдання на перший квартал наступного року. Зокрема, відкриття громадських приймалень у містах Береговому, Ужгороді та Виноградові; обговорили також низку інших питань щодо подальшої роботи. Окрім цього, парламентарій узяв участь у благодійній акції, організованій берегівськими громадськими організаціями та радіо «Шіон». Дав святкове інтерв’ю.
— Велика честь, разом з тим велика відповідальність представляти угорську громаду України у вищому законодавчому органі нашої держави! Щиро радий, що після шестирічної перерви угорці знову представлені у Верховній Раді України, — наголосив І. Гайдош.
Минулої п’ятниці народний депутат узяв участь і виступив на сесії Закарпатської обласної ради, яка прийняла рішення стосовно застосування «мовного» закону — поряд з державною українською угорська мова набуває статусу регіональної. З цього приводу в розмові з кореспондентом «Голосу України» І. Гайдош так висловив свою позицію: «Обласна рада, замість того щоб у межах своїх повноважень прийняти рішення про початок реалізації закону про засади державної мовної політики на теренах багатонаціонального Закарпаття, — тільки схвалила попередньо прийняті радами відповідних адміністративних одиниць рішення з цього питання. На мою думку, в цьому не було жодної потреби, адже згідно з «мовним» законом, самоврядування різних рівнів зможуть прийняти такі рішення саме у межах своїх повноважень. Мені дуже прикро, що керівництво обласної організації Партії регіонів більшого значення надало погрозам тих політичних сил, які виступають проти мовного закону. Сподіваюсь, що це був тільки тактичний крок, і не забудеться той факт, що у перемозі ПР на Закарпатті вагому роль зіграло саме угорськомовне населення. Адже в населених пунктах, де переважно мешкають угорці, провладна партія здобула в середньому 55 відсотків голосів».
 
Закарпатська область.
Фото автора.