Медична комісія прийшла до висновку, що медичних протипоказань для доставляння екс-прем’єра Юлії Тимошенко до суду немає, повідомив головлікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв.
— Згідно висновку комісії, засідання якої відбулося напередодні, жодних протипоказань немає. Є відповідні висновки. Але, враховуючи думку німецьких фахівців про необхідність продовжувати лікування, його не припинятимуть. Зростатиме її рухова активність, фізичні навантаження в лікувальному плані, — підкреслив М. Афанасьєв.
Натомість німецькі медики, які входять до складу комісії, продовжують вважати, що Тимошенко, незважаючи на поліпшення здоров’я, як і раніше хвора й не здатна пересуватися без ходунків.
— Стан здоров’я пацієнтки значно покращився. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що наслідки голодування подолано, і можна відновити процес реабілітації. Це необхідно, оскільки пацієнтка не здатна пересуватися без ходунків. Тобто, самостійне ходіння неможливе», — сказала німецький лікар.
Однак вона не дала відповіді на головне питання: чи може коли-небудь їхня пацієнтка одужати й скільки часу знадобиться на реабілітацію екс-прем’єра? На сьогодні неможливо назвати точну дату, пролунала дипломатична відповідь, оскільки перебіг хвороби ускладнено больовим синдромом, зазначила лікар Райсхауер. Вона підкреслила, що необхідною умовою успішної реабілітації є відсутність стресових ситуацій і повне дотримання медичних приписів.
Нагадаємо, чергове засідання суду в справі ЄЕСУ перенесено на 18 січня через відсутність у залі підсудної Юлії Тимошенко. Напередодні екс-прем’єр написала заяву про відмову від участі в засіданні за станом здоров’я. Водночас прокурори наполягають на примусовому доставленні Ю. Тимошенко до зали суду.
По гарячих слідах знайти вбивць не вдалося
За п’ять днів слідчо-оперативна група, на жаль, так і не просунулася в розслідуванні вбивства судді Трофімова та його сім’ї. Джерело в Харківському бюро судово-медичної експертизи підтвердило версію, що вже обговорювалася раніше, про те, що вбивці спочатку застрелили своїх жертв, а потім відрізали їм голови: «Про це свідчать сліди пороху на подушці у квартирі. У цивільної дружини сина судді на руках є рани від пострілу».
До речі, загальні збори суддів Харківської області ухвалили звернення до Голови Верховної Ради України Володимира Рибака з проханням провести парламентські слухання стосовно відповідальності власників інтернет-сайтів за поширення недостовірної інформації, яка закликає до силового вирішення проблем. Приводом для звернення стало те, що на сайтах з’явилося чимало коментарів із закликами до вбивства суддів. Також ухвалено звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, Генерального прокурора й Голови Ради суддів України із проханням посилити охорону судів.
Тим часом харків’яни поступово оговтуються від шоку у зв’язку з двома трагічними подіями, що сталися минулими вихідними. Вони здають кров і збирають гроші для дівчинки, яка постраждала після вибуху в будинку на Московському проспекті.
Усіх госпіталізованих після цієї трагедії забезпечено всіми медикаментами за рахунок міського бюджету. Про це напередодні повідомив завідувач опікового відділення Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О. І. Мещанінова Аслан Цогоєв. За його словами у 13-річної пацієнтки опіки третього ступеня, обпалено понад 60 відсотків поверхні тіла та верхні дихальні шляхи. Христина — єдина мешканка квартири, в якій пролунав вибух, яка вижила. Завідувач опікового відділення А. Цогоєв сподівається, що її вдасться врятувати.