Не минуло й місяця, як американці знову завітали на Прикарпаття. Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк та голова обласної ради Василь Скрипничук зустрілися з представниками компанії «Шеврон» (США), які приїхали до області, щоб узгодити питання перспективи видобутку сланцевого газу.
Заступник генерального менеджера Східноєвропейського підрозділу компанії Даг Учукура та регіональний менеджер Кларк Пітер розповіли, що перш ніж іти на такий ризикований крок, як інвестування сотень мільйонів доларів у «не знайому досі територію», мають намір провести власні дослідження на предмет наявності сланцевого газу та його об’єму в місцевих надрах. Також американці запевнили, що готові до «правових дискусій і живого відкритого діалогу» з місцевою владою, громадами, щоб «розвіяти страх та перестороги».
У свою чергу, вболіваючи за екологічну безпеку регіону, голова облдержадміністрації запропонував майбутнім інвесторам «опиратися на нашу науку», на професійні кадри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, та задля успішної реалізації проекту та його підтримки мешканцями області «доносити до громади об’єктивну інформацію».
Того самого дня американські гості зустрілися з науковцями місцевого технічного університету.
 
Івано-Франківськ.