За здійснення розбійного нападу на військову частину одного зі зловмисників, який залишився живим, присуджено до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Вирок виніс Дзержинський районний суд Харкова.

Колегія суддів визнала Руденка винним за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 262 (розкрадання зброї), п. 6, 8, 12, ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 1, 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю). Суд також ухвалив стягнути з Руденка 1 млн. грн. на користь матері загиблого солдата і по 100 тис. грн. на користь постраждалих військовослужбовців Олега Гурина та Ігоря Шила. Руденка позбавили військового звання лейтенанта запасу Збройних Сил України.
Суддя Алла Григор’єва слова Руденка про те, що він не збирався убивати, визнала непереконливими. Його свідчення суд розцінив, як спробу перекласти провину на загиблого брата. Адвокат має намір подати апеляцію.
Нагадаю, навесні цього року двоє братів напали на вартових військової частини радіотехнічних військ, яка дислокується у Харкові, щоб заволодіти зброєю. У результаті загинув солдат термінової служби Володимир Березюк і один з нападників, якого застрелив начальник караулу.
Руденко у своїх свідченнях стверджував, що здійснити напад запропонував його загиблий брат. За його словами, вони не хотіли нікого убивати, а лише мали намір налякати варту. У той же час старший лейтенант Гурин, що виконував у ту злощасну ніч обов’язки начальника караулу, стверджує, що підсудний наносив удари ножем солдатові Шилу.
Харків.